Filmen in de regen

  • Leestijd: 3 minuten

Na een paar zonnige dagen vergeet je bijna dat het in Nederland ook kan regenen. Om je voor te bereiden op de regen zijn hier wat tips en tricks.

Tip 1 - Zorg dat je je camera beschermt tegen de regen.

Zorg dat je je camera beschermt tegen de regen. Dit kan met een plastic zak of moet een plastic tas maar het beste is natuurlijk met een professionele regenhoes.

Deze heb je in alle soorten en maten. Je hebt goedkope hoezen en wat duurdere en meer professionele hoezen. 

Zelf heb ik beide en ik moet zeggen dat er erg blij mee ben. Wanneer je in een stortbui staat te filmen hoef je geen rekening te houden met dat je camera te nat wordt en kan je gewoon door blijven gaan.

Tip 2 - Zorg voor de zekerheid dat je een UV filter op je lens hebt

Zorg voor de zekerheid dat je een UV filter op je lens hebt. Stel je krijgt regendruppels op je lens dan is het niet zo erg wanneer je er een UV filter op hebt zitten.

Vooral als je filmt bij de kust en het regent en waait dan kan er nog wel eens zout water op je lens komen. Dit is natuurlijk niet goed en met een UV filter zorg je er voor dat je lens beschermt blijft.

Tip 3 – Koop een cameraparaplu

Je loopt misschien een klein beetje voor schut maar je hebt paraplu’s voor je camera. 

Dit zorgt er ook voor dat je camera minder nat wordt. Je hebt dan niet de irritatie van de hoes om de camera heen maar er zit dan wel een paraplu aan je camera vast.

Trick 1 - Help elkaar

Mocht je nou samen op pad zijn met iemand dan kan de andere persoon een paraplu vast houden. 

Spreek wel goed met elkaar af wat je doet en welke kant je op gaat zodat je niet met jouw camera opeens vol in de regen komt.

Trick 2 - Probeer creatief te zijn

Probeer creatief te zijn. Zoek plekken op waar je droog kan filmen. Onder een afdakje, een bushalte, onder een boom of een andere vorm van beschutting. 

Je moet natuurlijk wel gelukkig hebben of er een plek is waar je beschutting hebt. Maar als die er is maak er dan ook gebruik van.

De regen kan soms vervelend zijn om in te filmen maar het levert soms wel erg mooie of hilarische beelden op.

Delen
Reageren
hojeba media tim dalhoeve
Samenwerken?Vraag nu jouw video aan